Moliner@sEtiquetas

actividades (144) Adela poetisa (2) Alessandra Bochetti (3) Alfred Dominguez (5) Alma Viva (2) Aloma (1) alumnado (16) Amparo Vico Garcerán (3) Ana Oliver (1) Ángela Escribano Martínez (16) Ángeles Cozas (2) Angels (1) Anna Mª Penu (6) Antonio Benaches (1) Asela Cabrera (1) bibliografia y enlaces de interes (3) bibliotecas (1) Bienvenida (1) Campaña escola (2) campañas igualdad (1) Carles Fons (5) Carles Fons Poquet (2) Carmen Castro (9) Carmen García (2) Carmen González (1) Carmen Tomas (2) Cecilia Silva Ramos (1) Christian Felber (1) clausura (10) Concha Martínez (39) Consuelo Barea Payueta (1) convocatorias (6) crisis (1) Cristina Aranda (5) desigualdad (1) discriminación (2) Dolors Tarin Belda (2) Dolors Tarín Belda (1) Elena Simón (1) Empar Martínez (1) Empar Navarro (2) Empoderamiento (10) Encarna Comes (1) escritoras (1) escuela itinerante (5) Esperanza (1) Euromed Seminar (7) Evangelina Gª Prince (1) exposiciones (1) felicitación (2) Fina Ferriols Raga (7) Fina Sanz (1) Historia (1) igualdad (8) inicio curso (14) Isabel Lozano (1) Isabel Pérez (1) J Bautista Sanchís (1) jornadas (1) Julia Sevilla (3) La Mar Salá (2) Laura Conejos (2) Laura García Guardado (9) Laura Lau. (1) legislación (1) Lideresas (24) Literatura (8) Lluci LaTorre (1) Lucy Polo Castillo (2) M Martínez (1) Mª Ángeles Bustamante Ruano (14) Mª José Barahona Gomariz (1) Maite Sarrió (5) Marcela Lagarde (2) María Brazoban de los Santos (2) María Dolores Raigón (3) María Mar (4) María Marti (2) María Molero Marañón (1) María Moliner (4) María Pazos (3) Mariana Urueña (1) Maribel Cárdenas (1) Maruja (1) Matricula (14) Memorias (3) Miguel Lorente Acosta (1) módulo (5) Molinerasviajeras (2) Nuestrahistoria (1) Oliva Sabuco (1) Paloma Andrés (1) Paqui Mendez (3) Patricia Escortell Valls (4) Pilar Aguilar (1) Pilar Pérez (1) premios y mención (8) Prensaescola (4) profesorado (14) Programas (5) publicación (1) radio (3) Raquel Cabo González (1) Rebeca Torada Mañez (7) Referentes (5) Ricardo Carrión (1) Rosa Perís (1) Sara Berbel (1) Sergi Castillo Reboll (1) Soledad Heredia Gutierrez (1) Sonia Sempere (1) Susana Koska (1) Teresa López Martínez (1) Testimonios (5) trabajo-empleo (2) Violencia (24) Wendy Barranco (1) Xaro Alcaide (4) Xaro Altable (4)

viernes, 20 de noviembre de 2009

25 de Novembre 2009. Día Internacional contra la violència de Gènere

MANIFEST DE LA PLATAFORMA FEMINISTA DE VALÈNCIA.
25 DE NOVEMBRE. DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES.
Des del mes de novembre del 2008 al 31 d’octubre d’enguany, 75 dones han estat assassinades, de les quals 11 han estat al País Valencià. A Espanya, la mort per violència masclista s’ha convertit en la primera causa de mort prematura de les dones i la tercera causa d’ingrés en presó dels agressors.
El tràfic de dones i xiquetes per a la seua explotació sexual per les xarxes mafioses ha augmentat de forma alarmant. La valenciana és la segona autonomia amb major nombre de dones víctimes de les màfies de la prostitució.
La desigualtat entre sexes és l’origen de la violència cap a les dones. La societat patriarcal reforça els valors de les desigualtats i imposa unes estructures socials, econòmiques, culturals, religioses i jeràrquiques que es reflecteixen en totes les institucions. Des de l’escola es contribueix a aquesta discriminació, impartint coneixements que ignoren a les dones. Els mitjans de comunicació ofereixen una imatge de les dones que reprodueixen els estereotips de gènere. Les desigualtats en el món laboral i l’assumpció quasi exclusivament del treball no remunerat per les dones accentuen cada vegada més les desigualtats entre els sexes.
Totes aquestes desigualtats són diferents formes de maltractaments, els comportaments i usos masclistes no generen sinó violència cap a les dones. Al País Valencià el Govern autonòmic no està compromès en la lluita per la prevenció i eradicació de la violència masclista. La xarxa assistencial del País Valencià és de les més precàries de de tot l’estat. L’interès del Govern Valencià -immers en els casos de corrupció- està en els grans events, on destina partides pressupostàries astronòmiques que contrasten amb les ridícules quantitats que destina als programes d’igualtat i de prevenció de violència.
Per tot això, des de la Plataforma Feminista de València:
Exigim:
- L’aplicació i desenvolupament de la ley integral de Medidas contra la violencia de género i la destinació dels pressuposts necessaris per a la prevenció, protecció i assistència a les dones en situació de maltractaments.
- La transparència en la gestió i publicitat dels fons rebuts pel Govern Valencià pel Ministeri d’igualtat per a la assistència social integral de les dones maltractades.
- L’educació en igualtat des de l’escola, aplicant els continguts establerts en la Ley Integral respecte a la coeducació, però també la conscienciació de la societat mitjançant campanyes de prevenció i el control dels continguts i la publicitat dels mitjans de comunicació.
Els governs i les institucions han de fer una anàlisi de les causes i prevalença de la violència cap a les dones, buscant formules per a una lluita conjunta i coordinada des de l’administració central i les autonòmiques, el Govern Valencià no pot continuar ignorant la situació de tantes dones maltractades al nostre territori.
Des de la Plataforma Feminista de València fem una crida a la societat valenciana per tal que acudeixa el dia 25 DE NOVEMBRE A LES 19.30 HORES A LA PLAÇA D’ALFONS EL MAGNÀNIM a la Manifestació per mostrar la nostra repulsa a la violència masclista. (Anirem de dol, per la qual cosa la nostra roba serà negra amb qualsevol detall violeta, el color del feminisme.)
Onze dones han estat assassinades al País Valencià, víctimes de la violència masclista:
ROCIO, SILVANA APARECIDA, FRANCISCA, FABIOLA DEL SOCORRO, FRANCISCA G.B., AVRIL LOUISE, Mª PAZ, ELVIRA, ROSARIO, INMACULADA I ONA.
Hui volem recordar-les a totes mitjançant aquestes paraules, parlant del patiment sofrit per una d’elles fins haver mort. Volem rendir el nostre homenatge pòstum a totes les dones que han patit i pateixen qualsevol tipus d’agressió masclista. Ona Janusiene, de 47 anys va morir el passat 6 d’octubre a l’hospital Doctor Moliner de Serra, tres mesos després de ser apallissada i violada pel seu novi i un amic.
De nacionalitat lituana, va deixar el seu poble fa huit anys per vindre a Espanya en busca d’un futur per a ella, per a la seua filla, malalta del cor. No va tindre una vida fàcil, les dificultats que va trobar l’advocaren a una situació de precarietat i així els últims dies de la seua existència va viure en la indigència.
La seua família desconeixia aquestes circumstàncies, ni tampoc sabien on es trobava actualment. Varen saber del seu parador uns dies després de patir la brutal agressió i no han pogut reunir els diners que calien per viatjar a Espanya i acomiadar-se d’ella abans que morira. Els seus assessins, Bhala S i Hassan la violaren i colpejaren brutalment en un descampat junt al Cementeri General de València. Va ser trobada per la policia en estat de shock. Traslladada a l’hospital va ingressar en estat de coma, estat que va durar tres mesos, fins el moment de la seua mort.
La seua família ha anunciat que es va a personar com acusació particular contra els dos assassins. No van poder aconseguir els 5.000€ necessàries per repatriar el cos d’Ona al seu país i no reberen ajuda de cap administració. El cadaver d’Ona va ser incinerat i traslladaran les seues cendres al seu pais. Ona va ser tractada com una assassinada de segona categoria. Per Ona i per totes les dones que han sigut assassinades, per totes les agressions a les dones, diguem hui:
PROU DE MORTES, NO MÉS VIOLÈNCIA CAP A LES DONES.
EL MASCLISME MATA

VALÈNCIA

MANIFESTACIÓ DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÉNERE
La Plataforma Feminista de València us convoca a participar activament en la manifestació del dia 25 de novembre de 2.009.
MANIFESTACIÓ A VALÈNCIA 25 NOVEMBRE DE 2.009
LEMA DE LA MANIFESTACIÓ: “EL MASCLISME MATA”
Hora: 19,30 en el Parterre
Recorregut: Jardins del Parterre (cantonada C/Pau)Palau de Justícia, Colón, Xàtiva, Av. Maqués de Sotelo i finalitza Pça. de l’Ajuntament.
Anirem totes vestides de negre i amb alguna cosa morada o lila.
Organització:
Primer anirà la pancarta unitària
Darrere de la pancarta portarem siluetes de les dones assassinades desde el 1 novembre 2.008 al 31 octubre de 2.009, una per cada dona amb el seu nom y data de l’assassinat
Darrere batukada y darrere la resta de la manifestació.
Es prega respectar que no es una manifestació festiva
Participa:
S’AMBALÀ, batukada de Natzaret



No hay comentarios: